neděle 25. ledna 2015

4 zákony indiánské spirituality

Zákon č.1:
"Člověk, kterého potkáš, je ten pravý"
To znamená, pokud se nám náhodou někdo objeví v našem životě, lidé, kteří nás obklopují, se kterými sdílíme, jsou tady buď proto, aby nás něčemu naučili, nebo nás popostrčili dál v situaci, ve které se nacházíme.

Zákon č.2:
"To, co se děje, je to jediné, co se mohlo stát"
Nic, ale absolutně nic z toho, co se nám děje, se nemohlo dít jinak. Ani v nejmenším detailu. Jednoduše neexistuje "Kdybych to byl býval udělal jinak…, pak by to mohlo dopadnout jinak…"
Ne, to, co se děje, je jediné, co se mohlo a muselo stát, aby nás tato lekce něco naučila a my se mohli posunout dál -všechno, každičká jednotlivá situace, která v našem životě vyvstane, i když se jí náš rozum i Ego vzpouzí a nechce ji akceptovat.

Zákon č.3:
"Každičký moment, ve kterém něco začíná, je tím správným okamžikem."
Všechno začíná v tom správném okamžiku, ne později, ne moc brzy.
Pokud jsme připraveni vnést do života něco nového, je to ten správný okamžik.

Zákon č.4:
"Co má svůj konec, má skončit"
Tak je to jednoduché. Když v našem životě něco končí, slouží to našemu rozvoji. Proto je lepší to pustit a jít dál, s tímto darem prožité zkušenosti.
Myslím, že není náhoda, že to teď zrovna čteš. Pokud ti tento text dnes přišel do rukou, tak proto, že splňuješ předpoklady a rozumíš, že žádná kapka deště nespadne nazmar.

Dovol si jít dobrou cestou…
Miluj celou svojí bytostí…
Buď nekonečně šťastný…
Každý den je dar, šťastný den!


přeložila Mgr. Pavla Štěpničková


foto zdroj: morguefile.com
článek zdroj: https://www.facebook.com/notes/celestinsk%C3%A9-proroctv%C3%AD/4-indi%C3%A1nsk%C3%A9-z%C3%A1kony-spirituality/1019890168038135?fref=nf

sobota 17. ledna 2015

12 nejlepších bylin a rostlin proti negativním energiím

Bylinky, které mají moc zbavit nás negativních energií a špatných vlivů jsou základem mnoha magických rituálů, terapeutických esenciálních olejů a vykuřovacích směsí. Náhlédněte do tajů naších babiček, indiánských šamanů a starodávných nositelů moudrosti.

Bazalka:

 

Bazalka je symbolem plodnosti. V Itálii je tato bylinka  známa i jako symbol lásky, protože listy bazalky se  podobají srdci. Basil deva (duch rostliny) je ochráncem rodiny a a pár kapek roztoku bazalkového oleje v aroma lampě vám pomůže zbavit domov špatných astrologických vlivů a negativní energie. Bylinka vytváří pozitivní vibrace a lidé jí často nosí na pomoc při jednání s jinými lidmi. Bazalka stimuluje mysl člověka i zvířete a vyvolavá pocit štěstí. Otevírá srdeční čakru a  vymaže energii pohybu mezi srdcem a rukama. Bazalkový olej je také spojen s jasnovidectvím, věštěním a poctivostí.



Bílá šalvěj:


Bílá šalvěj se používá už tisíce let pro její neutralizační účinky. Kouřem z bílé šalvěje čistili indiáni svá obydlí a svatá místa od negativní energie. Šalvěj uvolňuje do vzduchu záporné ionty, které můžete najít ve vzduchu po bouřce nebo u oceánu. Ve starém Řecku a Římě se tradovalo, že kouř předává moudrost a duševní bystrost. Kouř bílé šalvěje vám pomůže pročistit vaši domácnost a zbavit místnost špatných emočních energií. Pokud potáhnete kouř jemně kolem vašeho těla a aurického pole, můžete neutralizovat veškeré negativní energie.



Fenykl:


Fenykl je spojován s dlouhověkostí a dodává odvahu a sílu. Taky odpuzuje negativní energie a poskytuje tak ochranu lidskému energickému poli. Zároveň posiluje i imunitu organismu. Za  účelem ochrany před zlem a kouzly se dávaly větvičky fenyklu nad domovní dveře, nebo zasouvali do klíčových dírek.  Fenykl symbolizuje, hrdinství, vítěztví, sílu, mužnost. Fenykl taky „čistí“ a posiluje oči a má mnoho léčivých účinků, které dnešní výzkumy a moderní lekařství potvrdilo.



Rozmarýn:


Rozmarýn se používá při rituálech a kouzlech podporujících lásku, dlouhý život a štěstí. Vůně esenciálních olejů čistí vědomou mysl a zlepšuje paměť. Květy růží byly tradičně páleny v řeckých chrámech jako oběť bohů. Hořící rozmarýnový olej vyzařuje silné čistící vibrace a zbavuje negativního působení vnějších vlivů. Rozmarýn jako symbol vyjadřuje vzpomínku, pomoc, přátelství, vášeň. Zvyšuje duševní schopnosti jako prevence proti nočním můrám. Podporuje spánek.



Eukalyptus:


Používá se k očištění místnosti nebo domu před negativní duševní energií. Obzvlášť je vhodný pro lidi, kteří svádějí verbální, emocionální či duševní souboje. Eukalyptový olej je ideální pro vyčištění zbytkových energií.



Oregano:


Stará se o štěstí, harmonii, lásku a klid domova. Ochraňuje a napomáhá psychickému vývoji.  Jako lék se používá již po staletí v tradiční čínské i evropské medicíně. Užívá se pro léčbu a prevenci různých duševních  i fyzických onemocnění. Čaj z oregana použijte k opláchnutí vnějších stěn vašeho domu a vytvoříte tak ochrannou bariéru před negativní energií.



Hřebíček:

Vynikající bylinka na podporu hojení a zvýšení odvahy člověka. Posiluje vědomí a pomáhá při získání dlouho ztracené vzpomínky. Hřebíček je též vynikající podpůrná bylina v  ortodoncii. Spolehlivě tlumí bolesti zubů a dásní. Propojuje oblast duševní s oblastí fyzickou.



Levandule:


Přidává se do všech rituálů vztahujících se ke zdraví, lásce a míru. Levandule rozptyluje depresi a pomáhá kontrolovat naše emoce. Vůně levandule podporuje dobrý spánek, proto se s oblibou přidává do náplní polštářů.
Přináší štěstí a harmonii v rodině tím, že poskytuje klid. Zajišťuje též oddanost a věrnost ve vztazích.



Ylang Ylang:


Přidává se do všech rituálů týkajících se sexu, míru a lásky.  Jeho vůně a energie je uklidňující, odstraňuje hněv a negativní duševní stavy. Vizualizace ylangu může být mocným afrodiziakem.



Vetiver:


V indii též nazýván khus-khus čistí energetické pole člověka, posiluje energii. Nabízí ochranu před všemi negativy. Zvyšuje vitální tok jak mentálního tak emocionálního charakteru. Symbol vetiveru představuje klid, duchovní ochranu, moudrost, intuici, mír a štěstí. Využívá se též jako vykuřovadlo.



Santalové dřevo:



Zvyšuje duchovní a fyzickou pohodu žen i můžů. Svou vůní podporuje ochranu, jasnovidectví, zasvěcení a meditace. Zklidňuje a srovnává mysl, dokáže připravit tělo i mysl na sexuální extáze. Santalové dřevo má jeden z nejvyšších vibrací jakéhokoli oleje, který rezonuje s aspekty sebe, přitahuje nejvyšší duchovní vibrace a umožňuje  otevření nejvyššího duchovního centra. Napomáhá vyrovnání čaker a zvýšení duchovního uvědomění. Umožňuje proudění léčivé energie. Vhodné využití při meditacích.




Zdroj: www.dobrazona.cz

Článek převzat od: http://gaia2010.sk/

pondělí 12. ledna 2015

VYVARUJTE SE ZÁVISLÉHO CHOVÁNÍ VE VZTAZÍCH!

Proč bychom měli být závislí na druhém člověku? Romantické vztahy jsou tak intenzivní a vyhledávané zážitky, protože člověku nabízejí osvobození od hlubokého pocitu strachu a neúplnosti, který je součástí neosvícené lidské situace. Tato situace má svou tělesnou a duševní dimenzi.

Na tělesné úrovni nejste nikdy úplní. Jste buď muž, nebo žena, což znamená, že jste jen polovinou celku. Na této úrovni se touha po celistvosti projevuje jako vzájemná přitažlivost mezi mužem a ženou. Je to nepřekonatelná touha po spojení s opačnou energetickou polaritou. Kořenem této tělesné touhy je touha duchovní: touha po návratu do stavu jednoty. Na tělesné úrovni dosáhnete této jednoty sexuálním spojením. Proto je sexuální styk tím nejkrásnějším zážitkem, jejž vám tělesná sféra může nabídnout. Nicméně sexuální spojení je jen prchavým okamžikem blaženosti. Pokud jej nevědomě hledáte jako prostředek k dosažení spásy, hl edáte jednotu ve sféře formy, kde ji nelze najít.

Na duševní úrovni je pocit neúplnosti ještě silnější než na úrovni tělesné. Dokud se ztotožňujete se svou myslí, odvozujete své já z vnějšku. Jinými slovy, vaše totožnost je založena na věcech, které nemají nic společného s tím, čím skutečně jste. Ztotožňujete se se svým majetkem, vzhledem, společenským postavením, vírou, úspěchy a neúspěchy atd. Toto falešné, myslí utvářené já neboli ego je zranitelné a neustále hledá něco nového, s čím by se mohlo ztotožnit, aby mělo pocit, že vůbec existuje. Nic mu však nemůže dát trvalý pocit naplnění.

Když navážete intimní vztah, zdá se vám, že jste našli odpověď na všechny problémy svého ega. Všechno ostatní, s čím jste se ztotožňovali, ztrácí svou důležitost. Veškerá vaše pozornost je teď soustředěna na člověka, kterého milujete. Už nejste osamělým fragmentem v nepřátelském vesmíru, alespoň tak se vám to jeví. Váš svět má nyní střed: milovaného člověka. Skutečnost, že středem vašeho života je něco vnějšího, vás zpočátku nijak neznepokojuje. Jste rádi, že jste se zbavili strachu a pocitu neúplnosti - ale je to pravda? Zbavili jste se strachu, nebo stále existuje pod povrchní realitou?
Jestliže oba dva prožíváte jak "lásku", tak její opak, pravděpodobně si pletete lásku se závislostí na partnerovi. V jednom okamžiku můžete partnera milovat, a v druhém ho můžete nenávidět. Skutečná láska nemá protiklad. Má-li vaše "láska" protiklad, pak to není láska, nýbrž potřeba s někým se ztotožnit. Je to náhražka spásy pro vaše ego, a vašemu egu to jako spása připadá - alespoň určitou dobu.

Ale po nějakém čase váš partner přestane uspokojovat vaše potřeby, nebo lépe potřeby vašeho ega. Vrátí se pocity strachu, bolesti a neúplnosti, které jsou základní součástí egoistického vědomí a které byly přechodně zastíněny vaším "milostným vztahem". Jako při každé drogové závislosti se cítíte dobře, dokud droga působí, ale vždycky přijde doba, kdy působit přestane. Když se vaše bolestné pocity vrátí, prožíváte je mnohem intenzivněji a navíc věříte, že za to může váš partner. Proto ho začnete zuřivě napadat. Vaše útoky probudí partnerovu vlastní bolest a on se začne bránit. V této fázi nevědomě do ufáte, že vaše útoky změní partnerovo chování.

Každá závislost je způsobena nevědomým odmítáním vyrovnat se s vlastní bolestí. Každá závislost začíná a končí bolestí. Ať jste závislí na čemkoli, užíváte to k utišení bolesti. Proto je v intimních vztazích tolik bolesti. Intimní vztahy probouzejí bolest a utrpení, jež v sobě už máte. To dělá každá závislost. Každá závislost dosáhne stadia, v němž přestane fungovat, a pak cítíte bolest mnohem intenzivněji než předtím.

Proto se lidé snaží uniknout z přítomnosti a hledají spásu v budoucnosti. Kdyby jen věděli,jak snadné je žít v přítomném okamžiku, který rozpouští minulost a její bolest. Kdyby jen věděli,jak blízko jsou ke své vlastní realitě, jak blízko jsou k Bohu.
Vyhýbat se intimním vztahům ve snaze vyhnout se bolesti však také není řešením. Bolest už existuje. Tři neúspěšné partnerské vztahy během tří let vás dovedou k probuzení spíš než tři roky strávené na opuštěném ostrově nebo v uzavřené místnosti.


Eckhart Tolle
Moc přítomného okamžiku




foto: zdroj morguefile.com

Článek převzat od http://gaia2010.sk/

neděle 11. ledna 2015

Proč africké děti nepláčou



Narodila jsem se a vyrůstala v Keni a na Pobřeží Slonoviny. Od patnácti let jsem žila v Británii. Vždycky jsem však věděla, že chci své děti (až je budu mít) vychovávat doma v Keni. A ano, předpokládala jsem, že děti mít budu. Jsem moderní Afričanka, se dvěma univerzitními diplomy, v rodině čtvrtá generace zaměstnaných žen – ale pokud jde o děti, jsem typická Afričanka. Stále v nás zůstává přesvědčení, že bez nich nejsme celé; děti jsou požehnáním, které by bylo bláznovstvím odmítnout. To prostě vůbec nikoho nenapadne.

Otěhotněla jsem v Británii. Touha porodit doma byla ale tak silná, že jsem během 5 měsíců prodala svou praxi, založila nový podnik a přestěhovala se. Jako většina těhotných matek v Británii jsem hltavě četla knihy o dětech a výchově. (Později mi babička řekla, že miminka nečtou knihy a jen co mám dělat je „číst“ svoje děťátko.) Opakovaně jsem četla, že africké děti pláčou méně než evropské. Byla jsem zvědavá proč.



Když jsem se vrátila do Afriky, pozorovala jsem matky a děti. Byly všude až na ty nejmenší do šesti týdnů, ty byly většinou doma. První, čeho jsem si všimla bylo, že navzdory jejich všudypřítomnosti, je vlastně velmi těžké opravdu „vidět“ keňské děťátko. Obvykle jsou neuvěřitelně dobře zabalena než si je matka (někdy otec) na sebe připoutají. I větší batolata připoutaná na záda jsou chráněna před počasím velkou pokrývkou. Máte štěstí, když zahlednete ruku nebo nohu, o nosu nebo oku vůbec nemluvě. Obal je jakousi napodobeninou lůna. Kojenci jsou doslova zakuklení před stresy okolního světa, do kterého vstupují. To druhé, co jsem pozorovala, byla kulturní záležitost. V Británii se předpokládalo, že miminka pláčou. V Keni to bylo úplně naopak. Předpokládá se, že děti nepláčou. Když pláčou, musí být něco hrozně v nepořádku; je nutno to okamžitě řešit. Moje anglická švagrová to trefně shrnula takto: „Tady lidi opravdu neradi slyší dětský pláč, že?“.

Všechno to dávalo větší smysl, když jsem konečně porodila a přišla na návštěvu babička z vesnice. Po pravdě řečeno moje děťátko plakalo poměrně hodně. Rozčílená a unavená jsem někdy zapomněla všechno, co jsem četla a plakala s ním. Ale pro mou babičko bylo řešení jen: „Nyonyo“ (koj ji). To byla její odpověď na každé pípnutí. Někdy šlo o mokrou plenku, nebo jsem ji položila, nebo potřebovala říhnout, ale hlavně prostě chtěla být u prsu – ať už se krmila, nebo jen hledala potěšení. Už jsem ji většinu času nosila na sobě a spaly jsme spolu, tak že šlo jen o přirozené rozšíření toho, co jsme už dělaly.


Konečně jsem pochopila nepříliš těžké tajemství radostného pokoje afrických dětí. Byla to souhra uspokojených potřeb, která vyžadovala naprosté zapomenutí na to, co by mělo být a soustředění na to, co se v daném okamžiku děje. Výsledek byl, že se moje děťátko hodně krmilo; mnohem častěji, než jsem kdy vyčetla z knížek a nejméně pětkrát častěji než doporučovaly některé přísnější programy.

Asi ve čtvrtém měsíci, když většina městských matek začala zavádět pevnou stravu, jak nám bylo doporučeno, vrátila se moje dcera k novorozeneckému přístupu a dožadovala se kojení každou hodinu, což mne naprosto šokovalo. Během předcházejících měsíců se totiž čas mezi krmením pomalu prodlužoval, dokonce jsem začala přijímat občas pacienty, aniž by mi ukapávalo mléko nebo mě přerušovala dcerčina chůva, aby mě upozornila, že chce malá pít.

Většina matek ve skupince, do které jsem chodila, už pilně přikrmovala své děti rýží a všichni odborníci, kteří měli co dělat s našimi dětmi – lékaři a dokonce i duly, říkali, že je to tak v pořádku. I matky si potřebují odpočinout. Chválili nás, že jsme už podaly obdivuhodný výkon, když jsme výhradně kojily 4 měsíce a ujišťovali nás, že budou děti v pořádku. Něco mi nesedělo a i když jsem váhavě zkusila namíchat pawpaw (ovoce tradičně používané v Keni při odstavování) s odsátým mlékem a nabídla směs své dceři, odmítla ji. Tak jsem zavolala babičku. Se smíchem se mě zeptala, jestli jsem zase četla knihy. Pak mi vysvětlila, že kojení je všechno jen ne přímočaré. „Ona ti poví, až bude připravená jíst jídlo a její tělo také.“
„Co mám do té doby dělat?“ zeptala jsem se dychtivě.

„Dělej to co dosud, pořádně koj.“ Tak se můj život zase zpomalil. Zatím co se mnohé mé současnice těšily jak od té doby co přikrmují rýži a postupně zavádějí další jídla, jejich děti déle spí, budila jsem se se svou dcerou v noci každou hodinu nebo dvě a vysvětlovala ve dne pacientům, že to s mým návratem do práce nevychází tak úplně podle plánu.

Brzy jsem se bezděčně stala neformální poradnou pro jiné městské matky. Předávaly si mé telefonní číslo a často jsem během kojení slyšela sama sebe jak odpovídám do telefonu: „Ano, jen ho/jí dál kojte.“ Ano, i když jste je právě nakrmila. Ano, možná se dnes nestihnete ani převléknout z pyžama. Ano, stále ještě potřebujete jíst a pít jako kůň. Ne, teď asi nebude vhodná doba k návratu do zaměstnání, pokud si můžete dovolit nejít.“ A nakonec jsem matky ujišťovala: „Postupně to bude snazší.“ To poslední tvrzení byl z mé strany výraz naděje, protože pro mne to v té chvíli ještě nijak lehčí nebylo.

Asi týden před tím, než bylo mé dcerce 5 měsíců, jsme jeli do Británie na svatbu a také, abychom ji představili příbuzným a přátelům. Protože jsem měla málo jiných povinností, nedělalo mi potíže dodržet její plán krmení. Přes všechny rozpačité pohledy mnoha cizích lidí, když jsem kojila svou dceru na různých veřejných místech, nedokázala jsem používat veřejné místnosti určené pro kojení, protože byly většinou spojeny s toaletami.

Lidé, s kterými jsem na svatbě seděla u stolu poznamenali: „Máte spokojené miminko – ovšem hodně často pije.“ Mlčela jsem. A jiná dáma dodala: „Však jsem někde četla, že
africké děti moc nepláčou.“

Neudržela jsem smích.



Moudré rady mé babičky:
  1. Nabídni prs pokaždé, když je dítě neklidné, i kdybys je před tím právě nakrmila.
  2. Spi s ním. Často můžeš nabídnout prs dříve, než se dítě naplno probudí a to mu umožní rychleji znovu usnout, a ty budeš víc odpočinutá.
  3. Vždy měj v noci při ruce láhev s vodou, abys mohla pít a měla dost mléka.
  4. Kojení chápej jako svůj prvořadý úkol (zvláště v obdobích náhlého zrychlení růstu) a dovol lidem kolem sebe, aby pro tebe dělali co nejvíce mohou. Je málo věcí, které nemohou počkat.
  5. Čti své miminko, ne knihy. Kojení není přímočaré – jde nahoru a dolů a někdy v kruzích. Na
    potřeby tvého dítěte jsi ty ta největší odbornice.
J. Claire K. Niala

foto 2,3,4 zdroj morguefile.com

Zdroj: Článek převzat od http://www.suenee.cz/proc-africke-deti-neplacou/?fb_action_ids=10152908296778911&fb_action_types=og.likes

pátek 9. ledna 2015

Osho: Přestaňte hledat a najdete

Celá má filozofie je založena na tom, že nemáte vyvíjet žádné úsilí, že máte jen relaxovat a osvícení se samo dostaví. Přijde, když zjistí, že jste úplně uvolněni, bez napětí, bez úsilí, a okamžitě se na vás snese jako tisíce květů.

Všechna náboženství vám kážou naprostý opak a tvrdí, že osvícení je namáhavá záležitost, že vyžaduje celoživotní úsilí, možná i mnoho životů, a že tu není žádná jistota a záruka. A vy ani navíc neznáte cestu k osvícení, proto je možné, že ji ztratíte a zabloudíte.

 „Jen pár lidí se doklopýtalo k osvícení. Byla to pouhá náhoda.“

Miliony lidí se snaží a nic nenacházejí a neuvědomují si, že jejich hledání v nich vyvolává velké napětí, jejich úsilí vytváří stav, v němž nemohou dosáhnout uvědomění.
„Osvícení nastane jen tehdy, když jste tak klidní, že už téměř nejste. Je jen čiré ticho a náhle dojde k explozi, k explozi vaší zářící duše.“ – Osho
Lidé, kteří o to příliš usilují, jen ničí svou inteligenci nebo své tělo. Dosáhnete ho v uvolněném stavu. Relaxace je živnou půdou, z níž vyrůstají růže osvícení. A proto je dobré, že chcete být uvolnění, v pohodě, bez úsilí a napětí. Toto je recept na osvícení.  

Osvícení můžete být hned dnes! Osvícení je vaše nejniternější bytí.

Vy se však příliš snažíte hledat, pátrat, děláte to či ono a nikdy se nedostanete k vlastnímu já.
Ve stavu relaxace nikam nesměřujete, nic neděláte a tráva začne růst sama od sebe. Naprosto stačí bdělost, inteligence, vědomí, a to není spojeno s úsilím, stačí pozorování, pozice svědka, a to není spojeno s napětím. Jsou to radostné prožitky. Nijak vás neunaví.

Jste naprosto tiší a klidní.

V případě takzvaných světců se o inteligenci mluvit nedá. Svým nesmyslným úsilím ji zcela zničili.







Zdroj:

http://www.seberizeni.cz/osho-prestante-hledat/

Foto: zdroj morguefile.com

pátek 2. ledna 2015

Ženy! Ve jménu zdraví zahoďte podprsenky a oslavujte svá prsa



Prsa jsou úžasná! Jsou krásná; dokáží nakojit děti a mají svojí vlastní inteligenci.

Prsa mají obrovskou sílu a význam pro rozvoj lidské společnosti. Dávají ženám jejich ženskou sílu a moc. Jsou zdrojem života pro další generace.

Vaše prsa si zaslouží významná ocenění, péči, rozmazlování a respekt.

Přesto všechno naše prsa trpí nebezpečnými účinky toxických látek v potravinách, vodě, vzduchu a toaletních potřebách. Jsou ponižována v médiích, degradována společenskými dogmaty a nesprávnou výchovou ke zdraví žen.

Před několika týdny jsem měla sen. Byla jsem na konferenci a organizátoři mne požádali, abych šla na podium a mluvila zdraví prsou. Řekli mi, že je důležité, aby více lidí pochopilo, jak moc je důležité, aby ženy o svá prsa pečovaly. Požádaly mne, abych přednášela nahoře bez a tím získala větší pozornost přítomných lidí. Moje snová pozornost se zastavila u pocitu, zda se cítím dobře v situaci, že bych přednášela (polonahá) na podiu. To mne probudilo.
O několik dnů později Angelina Jolie oznámila široké veřejnosti své rozhodnutí, že plánuje si nechat preventivně svá prsa odstranit, aby tak předešla potenciálnímu nebezpečí rakoviny. Tato akce mne inspirovala ještě více k tomu, abych si uvědomila, jak moc je důležité mluvit o přirozené péči pro naše prsa. Jak moc naše životní prostředí, strava a životní styl, má dopad na naše zdraví. A tedy jak moc je důležité, abychom o svá prsa pečovaly.

Proto se s vámi chci podělit o pozitivní a inspirující zkušenosti, které chci touto cestou sdílet s ženami na jejich podporu, aby dokázaly více milovat svá prsa a mohly se tak dozvědět více o tom, jak se o naše úžasná prsa přirozeně start.

Pojďme společně pozvednout prsa na místo, které se zaslouží!

Prsa chtějí svobodu

Podprsenka omezuje přirozený pohyb lymfatických žláz a tekutiny v nich skrz psa, podpaždí a ramena. To má za následek koncentraci nežádoucích toxinů, které mohou být následně příčinou rakovinného bujení. Kostice podprsenky jsou to nejhorší, co může být. Pokud je kovová, může tak narušit přirozený tok energie přes oblast prsou. Nedávná nová francouzská studie ukázala, že ženy, které nenosí podprsenky, mají skutečně prsa v lepší kondici, i když jsou starší. Důvodem je volnost a přirozenost pohybu poprsí během cvičení, tance, chůze nebo běhu. Volné poskakování poprsí jim pak dodává možnost přirozené cirkulace lymfatického oběhu a přirozeného odvodnění. Přirozený pohyb těla dává uvolněným prsům možnost se hýbat, cvičit a tím být v dobré kondici.

Poprsí uvězněné v podprsence má tendenci ochabnout stejně tak jako jakýkoliv sval a nebo jiná část v těle, která se přestane přirozeným způsobem používat. Prsa v podprsence zakrní.
Jednou z příčin nadměrně velkého poprsí může být paradoxe užívání podprsenek, které brání přirozenému oběhu v lymfatických žlázách. Podprsenky též mají vliv na držení a stavu těla ženy. Tíha prsou, která je díky podprsence přenesena na ramena, ovlivňuje přirozené držení ramenou. Žena má tendenci se buď nepřirozeně zaklánět a nebo naopak se hroutit – choulit do sebe. Paradoxně tak může žena trpět bolestmi páteře.

Prsa potřebují masáž

V prsou neexistuje žádná svalová tkáň, z toho důvodu prsa potřebují pomoc při zajištění přirozeného krevního oběhu. Ženská prsa jsou převážně tvořena tukovou tkání, soustavou nervových zakončení a mléčných žláz a kanálků, pojivové tkáně a lymfatických uzlin. Vlastní pravidelná masáž prsou je důležitým cvičením pro ženy. Zabráníte tak tvorbě nežádoucích látek v těle, podpoříte jejich přirozenou schopnost držet tvar a svým vědomým fyzickým dotykem prohloubíte k nim svůj pozitivní vztah. Pro masáž používejte rostlinné oleje za studena lisované, jako jsou například kokosové, mandlové, a nebo jojobobové oleje. Můžete k tomu přidat čisté esence éterických olejů jako je třeba růže, jasmín, nebo Clary Sage.
Nemluvím zde o masáži, kterou vám provádí muž nebo jiná žena. Mluvím zde výhradně o masáži, kterou si provádíte sama, abyste mohla lépe vědomě vnímat pocity, které skrze vaše prsa jejich masáží přicházejí. Tím podporujete své zdraví a přirozený tok ve vašem oběhovém systému.

Prsa jsou zdrojem tepla

Je velmi dobře zdokumentováno, že prsa jsou synchronizována a s potřebami novorozeněte. Dokáží se přizpůsobit jeho potřebám a mít tu správnou teplotu. Když je dítě hned po porodu přiloženo na tělo matky, mají prsa přirozenou schopnost přizpůsobit svoji teplotu potřebám dítěte. Pokud má matka dvojčata, dokáže každé prso individuálně reagovat na tělesné potřeby každého dítěte. Prsa tedy dokáží mnohem efektivněji regulovat teplotu, než-li novorozené dítě. Dokáží dítěti připravit mléko v správném složení a o správné teplotě dle aktuální okamžité potřeby dítěte.

Mateřské mléko je universálním lékem

Mateřské mléko je bezesporu to nejúžasnější jídlo, které má lidstvo k dispozici. Mateřské mléko je zcela unikátní svým složením a není možné jej ničím nahradit. (Pokud jste někdy slyšeli něco jiného, pak je to velký omyl!) Jeho chemické složení se totiž mění každou minutu a každý den a to tak, aby poskytlo naprosto přesnou a správnou výživu na podporu imunity, kterou dítě potřebuje. Prsa dokáží ze slin dítěte určit, které látky dítě momentálně nejvíce potřebuje. Existuje více jak 400 účinných látek, které prsa dokáží vyloučit do mateřského mléka a to včetně probiotik a velkého množství kmenových buněk. První mléko (kolostrum), které vyjde z prsou, je bohaté na imunitní faktory a je považováno za tekuté zlato, které je velmi důležité pro celoživotní zdraví dítěte. Mateřské mléko je také velmi důležitým lékem na mnoho zdravotních neduhů jako jsou opruzeniny, ušní záněty, záněty spojivek, bolesti v krku, rýma a mnoho dalšího. Když žena pravidelně kojí, pročišťují se její mléčné kanálky. Kojení je tak prevencí proti rakovině prsou v přímé závislosti na tom, jak dlouho žena své dítě kojí. Jinými slovy, je důležité, aby žena kojila co nejdéle a to v zájmu svého draví i draví dítěte. Dítě má přirozenou potřebu se nechat kojit do věku minimálně tří let.

Prsa jsou energetickým centrem

Tradiční čínská medicína (TCM) je komplexní systém draví, který je praktikován už tisíce let. Je založen na principu pohybu energií skrze tělo po meridiánech (energetických drahách) a akupunkturních bodech. Existuje šest hlavních meridiánů, které procházejí skrze oblast poprsí. Tři z nich mají vztah k ledvinám, játrům, žaludku. V místě jejich průchodu se nejčastěji tvoří usazeniny a uzliny, které se mohou zvrhnout ve zhoubný nádor. TCM lečí rakovinu prsou tím, že řeší příčiny energetické stagnace v pohybu energie čchi. Akupunktura a TCM jsou celostními způsoby léčby, jak podpořit zdrví vašich prsou a mohou být velmi dobře využity i v kombinaci s jinými ozdravnými technikami. Doporučuji, abyste si masírovaly akupresurní body na meridiánech – jejich držením a nebo hnětením – v okolí prsou. Podpoříte tak celkovou vitalitu a zdraví vašeho těla. Jak již bylo výše zmíněno, kostice mohou svým tvarem (tlak na tělo) a materiálem (energetické vlastnosti) ovlivňovat přirozené proudění energie čchi v meridiánech prsou. I proto je důležité, aby se prsa mohla volně pohybovat a tím přirozeným pohybem masírovat.

Prsa jsou jako kanárci

Už jste slyšeli o tom, že se dříve v dolech používali kanárci? Horníci používali kanárky, protože ti byli natolik sensitivní, že dokázali identifikovat sebemenší množství toxických látek ve vzduchu. Pokud se něco takového takové objevilo ve vzduchu, zdravotní stav kanárka se dramaticky zhoršil nebo dokonce zemřel. Horníci tak věděli, že musejí důl okamžitě opustit! Prsa jsou taky velmi citlivá. Prsa získávají informace z celého těla a shromažďují z něj toxiny a hormony. Když žena kojí, sliny dítěte se vstřebávají do dvorců. Tím se prsa dokáží okamžitě regenerovat a přizpůsobit novým potřebám dítěte. Poskytnou mu ty správné živiny pro imunitní systém. Vše je založeno na velice jemných receptorech v tkáni prsou.
Rakovina prsou je jedno nerozšířenějších onemocnění prsou žen v USA. Příčinou nejsou prsa jako taková a nebo naše genetická výbava. Naše prsa jsou jako kanárci, kteří nás informují, že je v našem těle něco špatně – něco naprosto jedovatého a pro tělo toxického. Díky tomu, že v současné době ve spojených státech používáme více jak 70-tisíc pro náš život nepřirozených chemikálií během poslední stovky let, žijeme v toxické polívce, která k nám přichází skrze vzduch, jídlo, vodu, naše domovy, auta, šaty a dalšího. Naše prsa nám dávají vědět, že potřebujeme provést velkou změnu v našem životním prostředí pro náš šťastný a spokojený život a pro život našich budoucích generací.

Prsa jsou poselstvím pro muže

Muži jsou zmatení, pokud žena nosí svá prsa v podprsence. Přirozeně vzrušená prsa jsou totiž jasným signálem pro může, že na o něj jeví zájem. Pokud ale ženy nosí podprsenku, jsou z pohledu muže všechny neustále vzrušené. Historicky šlo o záměr v aristokratických kruzích. V dnešní době se z podprsenky stala společenskánutnost, která ale jde proti přirozenosti.

Prsa jsou krásná

Vaše prsa jsou naprosto dokonalá a přesně sedí právě k vám. Všechny druhy poprsí jsou krásná. Prsa mění svůj tvar a velikost v závislosti vnějších i vnitřních podnětech. To je vše naprosto v pořádku. Někteří muži mají rádi velké poprsí, jiní mají zase raději menší poprsí a ostatní třeba tak akorát velké. Bez ohledu na velikost a tvar jsou vaše prsa naprosto v pořádku. Milujte svá prsa! Mají obrovskou moc a jsou zdrojem velké síly a inteligence – jsou naprosto úžasná!

V Mongolsku je zvykem, že pokud se dítě cítí nespokojené a pláče, vyhrnou ženy své tričko a začnou tančit se svými prsy. Ty vesele poskakují a dítě se tak uklidní a je s nadšením ohromeno. Všichni se začnou smát na poskakující prsa – včetně mámy, babičky, dědečka, …! Smějte se a milujte svá prsa. Jsou úžasná.

Ženy, zahoďme své podprsenky a oslavujme svá krásná prsa!


Inspirováno: Kara

Zdroj: Článek převzatý od: http://www.suenee.cz/zeny-ve-jmenu-zdravi-zahodte-podprsenky-a-oslavujte-sva-prsa/

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět