sobota 20. prosince 2014

Věříte svému vnitřnímu hlasu?



My sami jsme strážci vlastního zdraví. Jsme strážci intuitivní inteligence tak silné, že nám může i říci, jakým způsobem se léčit. No a právě nadešel čas pro každého z nás se o ní znovu dozvědět. Nikdy nezapomeňte, že je to vaše právo. Je to vaše právo hledat odpovědi uvnitř sebe.

Definovala jsem intuici jako silnou formu vnitřní moudrosti, ne jako zprostředkovatele intelektu. Je přístupná nám všem ve formě tichého, slabého vnitřního hlasu – neohroženě sdělující pravdu, sledujíc naše dobro. Můžete intuici vnímat jako vnitřní chvění, tušení, fyzický pocit, náhlý záblesk, nebo sen. Je to věrný přítel, který nás bedlivě střeží a dává nám na vědomí, pokud něco není v pořádku.

Jako lékařka kombinuji tradiční medicínu s intuicí pro lepší pochopení a poznání svých pacientů. Zároveň intuici používám v každém aspektu svého života a snažím se jí vždy důvěřovat při malých i velkých rozhodováních. Intuice je váš vnitřní hlas. Je to ten nejlepší přítel, jakého můžete mít. Doporučuji vám intuici rozvíjet a věřit ji stejně jako já. Rozpomeňte se na vlastní zkušenosti. Uvidíme, jestli se budete moci rozpomenout na nějakou dobu, kdy jste naslouchali, skutečně naslouchali něčemu, co se zdálo být neviditelné, ale vy jste věděli, že je to pravda. Možná to bylo vnitřní vedení, abyste nastoupili na nějakou kariérní cestu, náhlá nevysvětlitelná přitažlivost k osobě, se kterou vám bylo dáno se oženit, nebo prostě silná potřeba kontaktovat dobrého přítele, kterého jste již neviděli roky. Tento nesporný pocit správnosti je právě projevem toho, o čem mluvím. Zasloužíte si mít takovou jistotu ve všech svých rozhodnutích. Pokud toto napojení na intuici zrovna necítíte, dovolte mi, abych vám ji pomohla znovu nalézt.

Abych vám pomohla určit, do jaké míry nasloucháte svému vnitřnímu hlasu, vytvořila jsem následující kvíz ( je z mé knihy „Guide to Intuitive Healing: 5 Steps to Physical, Emotional, and Sexual Wellness) . Vyberte si odpovědi, které nejvíce odpovídají tomu, jak často nebo zřídka nasloucháte své intuici.







1.
Věříte tomu, že váš vnitřní hlas vám radí dobře?

2.
Přijmete i další názor, pokud váš lékař neprovede vyšetření nebo léčbu, kterou jste intuitivně cítili jako správnou?


3.
V obavě o své zdraví –  věnujete zvýšenou pozornost, když vaše tělo začne signalizovat začínající příznaky únavy, nebo nevysvětlitelné symptomy?



4.
Ve své profesi, jednáte spíše na základě své intuice, nebo podle předepsaných instrukcí?



5.
Všímáte si „husí kůže“ coby znamení jako např. „jít do toho (jako to dělal Quincy Jones)“, když se rozhoduje o projektu, nebo kariérním postupu?



6.
Pokud hledáte práci, necháte se vést svou intuicí?



7.
Věnujete pozornost svému vnitřnímu pocitu, když někoho potkáte?



8.
Nasloucháte signálům svého těla a udržujete si odstup od lidí, kteří vás odrazují?



9.
Pokud překřížíte ruce a poodstoupíte od někoho na večírku, je to z toho důvodu, že se cítíte nepohodlně na základě řeči svého těla?



10.
Pokud vás někdo sexuálně přitahuje, ale váš vnitřní hlas vás varuje, budete na pozoru a zvolníte?



11.
Pokud jednáte se svým partnerem, soustředíte se na dech a naladění na intuici, abyste neřekli něco, čeho by jste litovali?



12.
Pokud vám všichni vaši přátelé říkají „ten kluk/holka je pro tebe skvělý/á“, ale vaše intuice říká, že to tak není, budete věřit svému pocitu?



13.
Nasloucháte intuitivním zprávám ve svých snech?



14.
Poslechnete svůj náhlý pocit i tehdy, když to nepasuje do vašich představ, jak by měly věci být?



15.
Jste spíše spontánní, nebo si vše plánujete?




Ano = 2 body, Někdy = 1 bod, Nikdy = 0 bodů
 
Jak interpretovat tento kvíz:

Ke zjištění míry schopnosti naslouchat svému vnitřnímu hlasu, sečtěte hodnoty svých odpovědí.
Skóre 20-30 naznačuje, že máte značnou schopnost věřit své intuici.
Skóre 10-19 naznačuje mírnou úroveň.
Skóre 9 a nižší naznačuje počáteční úroveň.

Nula bodů znamená, že zatím nenasloucháte své intuici, ale dobrá zpráva je, že můžete hned začít pronikat k tomuto mocnému zdroji!
Ať už je vaše skóre jakékoliv, tento test vám pomůže rozvíjet a naslouchat svému vnitřnímu hlasu. Pomůže vám k identifikaci vašich silných stránek a oblastí, které můžete dále zlepšit. Rozvoj intuice je vzrušující proces. Uvědomte si, že každý z nás jde svou cestou. Čím více budete poslouchat svou intuici, tím jednodušší bude.

Převzato z knihy Dr. Judith Orloff  Guide to Intuitive Healing: 5 Steps to Physical, Emotional, and Sexual Wellness - http://www.drjudithorloff.com

Judith Orloff MD je autorka nové bestsellerové knihy Emotional Freedom: Liberate Yourself From Negative Emotions and Transform Your Life (Three Rivers Press, 2011). Její postřehy z emoční svobody vytvořily nové léčebné postupy na stresy současného světa. Judith Orloff MD  je zároveň profesorem psychiatrie na UCLA. Její práce byla uvedena na The Today Show, CNN, Oprah Magazine a USA Today.

Pro www.svetloatlantidy.cz přeložil -Ag-. Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

Prevzaté z: http://svetloatlantidy.cz/

pátek 19. prosince 2014

Převalování oleje v ústech - detoxikační metoda

Zázraky oleje v ústech
 
Autor: Petra
 
Princip této metody spočívá v tom, že olej na sebe jako magnet přitáhne bakterie a veškeré toxiny, nashromážděné v ústní dutině, kterých se po 20 minutách převalování zbavíme vyplivnutím. Pozor, abyste olej  nepolykali! V takovém případě je lépe užít místo lžíce oleje raději menší množství, aby se vám lépe v ústech převaloval. Je opravdu zapotřebí olej v ústech důkladně převalovat všemi směry, prohánět jej i mezi zuby. 


"OilPulling" je v stará ajurvédská metoda, která detoxikuje a čistí naše tělo neuvěřitelně jednoduše. Podstatou této metody je "převalování" oleje v ústech po dobu 15-20 minut (stejným způsobem jako se používá ústní voda). Doporučuje se použití jakéhokoliv za studena lisované oleje (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový). Ovšem naprostou jedničkou mezi všemi je olej kokosový, který má ze všech rostlinných olejů nejlepší detoxikační a bělicí účinky (komu je nepříjemné pomalu rozpouštět a převalovat hrudku v ústech, může před použitím kokosový olej zahřát na tekutou konzistenci).

"Oil Pulling"se provádí 1-2 x denně ráno nalačno, kdy jsou detoxikační účinky nejsilnější. Po ukončení se doporučuje vypláchnou pořádně ústa vodou a vyčistit zuby.

V ajurvédské medicíně je každá část jazyka spojena, nebo odpovídá,různým orgánům, jako jsou játra, srdce, ledviny, střeva, plíce, slezina, páteř. " Oil Pulling" metoda dokáže jednoduše uklidnit, vyčistit a povzbudit klíčové meridiány těla a jejich odpovídající orgány.

Co se po převalování oleje v ústech děje?

První věc které si povšimnete je zlepšení vašeho zdraví ústní dutiny - bělejší zuby, čerstvější dech, zdravě vypadající jazyk a dásně. Dokonce i problémy jako jsou krvácení dásní i zubní kaz se výrazně sníží, nebo zcela vyléčí. Metoda "Oil Pulling" působí téměř okamžitě. Někteří lidé uvádějí úlevu od určitých zdravotních problémů ihned po její první aplikaci. Menší problémy se uklidní během několika dnů, vážnější vyžadují několik týdnů či měsíců, v závislosti na našem životním stylu. Tato metoda již dokázala pomoci lidem s chronickým zánětem dutin, s alergiemi i astmatikům. Pomáhá při únavě, cukrovce, migréně, kožních problémech, zažívacích potížích  a mnohých dalších.

Tato stará ajurvédská metoda vyžaduje určitý čas. Jde ovšem o metodu levnou a velmi efektivní!

pondělí 8. prosince 2014

Propojení s duchem peněz


Propojení s duchem peněz, pro  ascension101.com vytvořila Inelia Benz.


Znovu a znovu dostávám informace, že duchovně pracující lidé a lidé na cestě své duše jsou chudí. Zdá se, že mají potíže v přitahování peněz do svého života. Samozřejmě to tak nemají všichni, ale je to poměrně silný vzorec mezi léčiteli, senzibily, a dokonce mezi lidmi pracujícími na vzestupu. Nebudu se zabývat tím, proč k tomu dochází, protože to v podstatě není důležité. Ale chci zdůraznit, že se budete muset propracovat vlastními osobními bloky, které vytvářejí tento specifický problém ve vašem životě a cvičení, které budeme dělat později, vám umožní identifikovat, v čem konkrétně je váš problém ve vztahu k penězům, a vyléčit jej.  Poté, co se naučíte toto cvičení, budete je potřebovat praktikovat denně, nebo i dvakrát denně, nejlépe po vaší meditaci.

Nejdůležitější věc, které potřebujete ohledně peněz porozumět, je, že je to energetická bytost, je živá.
Myslete na ni jako na Elementála, velmi silného, velmi důležitého Elementála. Mohla bych jít dále a říci, že je to pravděpodobně nejdůležitější Elementál ve Vašem současném životě. Je to tak kvůli přirozenosti dnešního světa, ve kterém žijeme. Zejména, pokud žijete v zemi na Západě, kde potřebujete peníze k přežití.


Peníze vám umožňují dělat zcela základní věci, jako je pít čerstvou vodu, mít přístřeší, mít oblečení na svém těle, moci se kreativně vyjadřovat a jíst každý den. Nejzákladnější věci v životě přicházejí skrze vaši výměnu peněz, proto jsou nesmírně důležité.

Další aspekt peněz, který bych vám ráda pomohla pochopit, je, že peníze nejsou zlo. Někteří lidé budou používat peníze negativním způsobem, ale peníze samy v sobě nemají nic negativního. Jakmile identifikujete energii peněz a vstoupíte s ní do kontaktu, uvidíte to. Na penězích není absolutně nic negativního. Jsou všezahrnující, kreativní, vyživující, jsou teplé a krásné. A já vám přeji to zakusit.

Pro tuto zkušenost budete potřebovat držet nějaké peníze. Bankovky jsou lepší než mince, ale pokud zrovna žádné nemáte, mince budou taky fungovat. Ale příště zkuste mít bankovku, čím větší bankovka, tím lépe.
Vložte bankovku mezi své dlaně, které jemně spočívají před vámi. Bude to trochu vypadat, jako ruce sepjaté při modlení, ale volně položené ruce budou ukazovat dopředu, aby to bylo pro vás příjemné.
Je velmi důležité během tohoto cvičení o nic nežádat. Všimla jsem si, že někteří lidé, jakmile se dotknou peněz nebo jakmile cítí, že kontaktují energii peněz, mají tendenci začít o něco žádat. Pomyslí si, „Chci nové auto, novou práci, chci peníze na jídlo, na cokoli dalšího“. Víte, co mám na mysli, nedělejte to.
Myslete na peníze, jako když se jdete s někým seznámit a spřátelit. A když se jdete spřátelit, nezačnete tím, že tu bytost začnete o něco žádat.

Ze všeho nejdříve se v tomto cvičení seznámíte s energií peněz. A pak jí dovolíte vyjádřit se ve vašem energetickém poli. To je všechno, co teď budeme dělat.
Takže držte peníze mezi svými dlaněmi a vyprázdněte svou mysl.
Teď budeme vnímat bankovku. Jen ji ciťte, vnímejte ji mezi svými dlaněmi. Dovolte jí tam být.
Brzy začnete cítit teplo. Cítíte nádherné teplo, které z ní vychází. To je první věc, kterou o penězích zjistíte. Jsou teplé.
Řekněte jim „ahoj“ a řekněte jim, že jim dovolujete se vám ukázat.
A pak jen naslouchejte.
Ztište svou mysl a naslouchejte.
Dívejte se, jestli se ve vaší mysli objeví nějaké obrazy, nebo jestli přijdou nějaké myšlenky, a dovolte tomu, co přijde, aby zde bylo.
Když jsem toto cvičení dělala poprvé, vybavil se mi obraz mé matky, jak vytahuje bankovku z mých úst, utíká se mnou do koupelny a vyplachuje mi pusu vodou a říká mi, jak jsou peníze špinavé a že si je nikdy nemám dávat do pusy a že si mám vždycky umýt ruce, když se dotknu peněz.
Samozřejmě mě to šokovalo a způsobilo to ve mně velký blok, protože jsem nemohla dovolit penězům, aby vstoupily do mého života. Nemohla jsem jim dovolit, aby se mě dotkly: byly špinavé.
Byla jsem tedy dost překvapená, když jsem viděla ten obraz, chci říct, úplně jsem na to zapomněla. Tak jsem poděkovala, a uvolnila tuto vzpomínku.
A tak, když získáte z tohoto cvičení jakékoli negativní vjemy, to je vše, co je třeba udělat, jen poděkujte těmto obrazům, pocitům, blokům a uvolněte je. Vynořují se právě teď, a právě to vám umožňuje je uvolnit.
Trvalo mi to několik týdnů, než jsem se propracovala se přes několik bloků a než jsem byla schopná jen sedět a dovolit penězům, aby se mi ukázaly.

Další krok je dovolit penězům, aby vstoupily do vašeho energetického pole. Vaše energie je váš život, jste to vy. Je to vaše tělo, jsou to vaše myšlenky, pocity, vaše realita.
Takže až získáte od peněz pozitivní odezvu a dovolíte jim úplně a zcela se vám ukázat, požádejte je, aby vstoupily do vašeho života, aby vstoupily do vašeho energetického pole.
A mohu vám říci, že tento krok pocítíte jako nesmírně šťastný, protože peníze nemají nic radši, než aby jich bylo ve vašem životě mnoho. To je jediný způsob, jak se mohou vyjádřit – že jich bude mnoho, že budou v každém aspektu vašeho života.
Takže prakticky to provedeme tak, že necháte bankovku mezi svými dlaněmi, až začnete cítit její teplo.
Dovolíte jí, aby se stala teplou, dovolíte jí dokonce, aby začala být horká. A dovolíte tomuto teplu, aby rostlo a aby vás obklopilo. Aby přišlo do vašeho života, do jeho toku, do jeho lásky.
Charakteristika peněz, kterou postřehnete, je velmi podobná charakteristice Matky Země, protože jsou vlastně jedním. Přivítejte peníze, obejměte je.

Zde můžete nahrávku pozastavit a dovolit si plně prožít tuto zkušenost až do konce.
Až skončíte, řekněte „děkuji“ Elementálu peněz za to, že se vám plně ukázal. Otevřete své oči, pokud byly zavřené a odložte peníze. Pamatujte si, že toto cvičení musíte dělat alespoň jednou denně. A nezapomeňte jít na ascension101.com a podělit se o vaše výsledky, budu ráda, když se ozvete.


Článek převzat od:
https://ascension101.com/cs/reconnecting-with-the-spirit-of-money.html 
originál včetně audia zde: https://ascension101.com/en/ascension-tools/19-five-minute-mp3s-for-the-workplace/51-self-growth-audio-tools.html

foto: zdroj morguefile.com

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět