čtvrtek 23. ledna 2014

ZUBY – A JINÉ SOUVISLOSTI


V orientálni diagnostice je přiřazována  souvislost mezi zuby a orgány. Nebudu zde vypisovat všechny možnosti, jelikož existují knihy, ale po úvodním shrnutí připojím jeden konkrétní případ, na kterém bude názorně ukázáno, jak se vše diagnostikuje.
Já osobně beru orientální diagnostiku pouze s nadhledem (i když  může trochu napovědět).
Jen bych ráda zdůraznila, hlavně pro ty, jež se ztotožní s některými diagnózami, že není nic, co nelze změnit a některé změny mohou nastat za pár měsíců.
Není  vše navždy dané – před pár lety jsem měla jiný typ postavy a jiný postoj páteře- a také jsem slyšela, že jednou to mám geneticky dané a už to nezměním. Mohla bych takto povědět ještě o dalších drobnostech, ale to je už na jiný článek.

ZUBY VYPOVÍDAJÍ MNOHO O NAŠEM MOMENTÁLNÍM ZDRAVÍ A KONDICI.

V orientě  existuje jedno přísloví – kdo má mezery mezi zuby, neuvidí zemřít své rodiče. Podobný význam má spodní rozšířený ret.
Takoví lidé v dosti mladém věku opustí domov a podnikají daleké cesty. Když jejich rodiče zestárnout, nemohou jim být tyto děti na blízku pro velkou vzdálenost.
Oddělování zubů, mezery mezi zuby jsou způsobeny velkým množstvím jin faktorů (mnoho alkoholu, drog, léků, zpracovaného bílého cukru nebo chemických náhražek cukru).

Zuby vyčnívající dopředu jsou také jin.
Zuby vrostlé dozadu jsou způsobeny převládajícími faktory jang – mnoho  dlouze vařené  či pečené stravy, živočišných produktů, soli.
Nepravidelně rostlý chrup je způsoben chaotickým stravováním.

ZUBY- PÉČE
V první řadě bych okamžitě vyhodila všechny komerční pasty – obsahují cukr nebo umělá sladidla včetně fluoru – přesně to, co naše zuby ničí a napomáhá jejich rozpadu.
Antibiotika mají podobný vliv na zuby a velice bych přemýšlela o jejich nutnosti pravidelné konzumace.
Místo zubní pasty se dá použít na čištění mírně slaná voda (osolená mořskou solí – ne komerční kuchyňskou, ve které je opět cukr), nebo různými zubními oleji v bio-kvalitě (www.originalatok.cz) či zubní pastou DENTIE (vyrobeno firmou MITOKU- dovozce firma SUNFOOD VM s.r.o.).
Já osobně si zuby čistím už jen 1-2x týdně  čistým kartáčkem nebo maličkou kapičkou DENTIE.
Zde jedna inspirace pro  ošetření :
Třísloviny dubu, medvědice, krvavce totenu, mochny nátržníku, hadího kořene a řepíku jsou velkým protivníkem mikrobů, protože reagují s jejich membránami se současným stahujícím a zpevňujícím efektem na ně i okolní tkáně za tvorby tenkého povlaku, nátěru, který výrazně omezuje další napadení filament i dásně. S mikroby v zubním plaku reagují třísloviny také a malé trhlinky v zubech dokonce zalepují. Po oxidaci tříslovin asi během hodiny vznikají z tříslovin hnědé flobafeny, barvivo. Takže po aplikaci třísloviny vytváří světle žlutohnědé zabarvení skloviny a na zubu, kde sklovina již není, protože ustoupila dáseň, se flobafeny zviditelňují jako hnědočerné vybarvení spodních částí zubů jako daň za přítomnost.
Třísloviny kontaktně ničí mikroby a zatahují prostory, kde by se mohli množit, takže celkem rychle ustupuje bolestivost. Zubařův peroxid je dezinfekční ještě o stupeň víc, nevytváří ochranný povlak, nestahuje povrch a buněčnou strukturu spíše poškozuje. Ovšem nehnědí, ale bělí.
Tříslovinný odvar lze udělat povařením lžíce směsi jmenovaných bylin v jakémkoliv poměru několik minut ve čtvrt litru vody a jakmile klesnou ke dnu zfiltrovat a použít k výplachům a proplachům. Tříslovinový odvar se nesmí provzdušňovat ani kvůli chlazení, protože ho vzdušný kyslík znehodnocuje. Zpomalení oxidace na roky lze zajistit lihem, takže vzniká lihovodní roztok Dubové kapky, které celý proces působení zjednodušují na pokapání několika kapkami nebo pohodlné prostříknutí postiženého místa častěji během dne z rozprašovače, protože neředěné dubovky nelze použít díky lihu k obkladu na sliznici.
Při pomalém polknutí slin s dubovými kapkami lze očekávat podobný efekt i při bolestech v krku, náběhu na angínu a dokonce jako zevní obkládek tlumí jedový efekt kousnutí od jakéhokoliv hmyzu, zvláště borélioklíštěte.
Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/bolesti-zubu-dasni-a-bylinky.htm#ixzz1pGcyDudH

OSOBNĚ POUŽÍVÁM BYLINKY V SYROVÉM STAVU.



Protože vím, že zuby přímo souvisí s trávením, pak všechny bylinky podporující trávicí trakt jsou současně léčivé pro zuby :
Kopřiva, jitrocel, pampeliška, šalvěj, atd….Jistě mnozí  v diskuzi navrhnete další, se kterými máte nějaké zkušenosti.
Na jakékoli bolesti zubů je koření hřebíček,rozkousat v puse a chvíli nechat působit. Hřebíček umrtvuje a pak to nebolí.
Hřebíček je ve skutečnosti nesmírně silná a zajímavá bylinka a ještě se k němu v budoucnu vrátím v tématu o parazitech.
Další zajímavé ošetření zubů je KOSTIVAL LÉKAŘSKÝ.
Jeho kořen- syrový nebo namočený sušený – nacpaný pravidelně po dobu 1-2 měsíců má údajně schopnost zacelit zub.
Sama jsem to ještě nevyzkoušela, ale po prostudování léčivých schopností této -pro moderní vědu a medicínu nebezpečné rostliny-  tomu věřím.


ZUBY OBECNĚ
Přestavují ROZHODNUTÍ
ZUBNÍ POTÍŽE ,  pak  signalizují dlouhotrvající nerozhodnost, neschopnost analyzovat myšlenky a činit příslušná rozhodnutí.
ZAJÍMAVOST
Která boří naše zažitá paradigmata ohledně zubů.
Ruští badatelé při pitvách nalezli zárodky kořenů na třetí a čtvrté zuby.
A zde je odkaz na breathariána, kterému na místě chybějících zubů, třetí zuby doopravdy vyrostly.
Viktor Truviano z Argentiny:
http://suprememastertv.cz/breatharian1.php?anim1=1417.flv

Jednu velmi zajímavou změnu zubů jsem zažila ve své rodině u mého syna. Když mu začaly růst druhé zuby, některé  přerůstaly přes první. A na prvním stupni základní školy to vypadalo, že bude dobrým kandidátem na rovnátka. Jenomže v té době se naše rodina začala ubírat cestou „změny stravy“ a přestali jsme nakupovat běžnou stravu v obchodech a supermarketech.
I přes to, že jsme nebyli na „regenerující syrové stravě“,  už fakt, že syn nemá v každodenním jídelníčku běžné potraviny a sladkosti způsobil, že se mu zuby zázračně vyrovnaly  a jako téměř z mála nemusí žádná rovnátka nosit – chrup má dokonale srovnaný.
A během svých 17 let má plombu pouze ve dvou zubech- které mu byly zpraveny v době pravidelné konzumace běžných potravin z obchodů.
Dnes asi tak zhruba 7-8 let nebyl u zubaře.
Tak málo stačí ke změně.


Autor:Marie Špačková
www.jajsem.com


A nakonec sem vložím názornou ukázku, jak diagnostikovat stav těla i duše podle problémů se zuby:


DOBRÝ DEN,
 MŮŽETE MI PROSÍM ZODPOVĚDĚT TENTO DOTAZ. MLADÉMU MUŽI 24 LET SE ZDRAVÝMI ZUBY SE TOTÁLNĚ ZEVNITŘ ZKAZÍ 4. A POTÉ 5.ZUB NAHOŘE VLEVO, PLOMBA NEDRŽÍ A HLUBOKÝ KAZ JE 4X PŘEVRTÁN A PLOMBA DRŽÍ JEN NA DOBRÉ SLOVO. LZE KAŽDÉMU ZUBU PŘIŘADIT FUNKCI NĚKTERÉHO VNITŘNÍHO ORGÁNU? CO VNITŘNÍ ZKAŽENÍ 4. ZUBU ZNAMENÁ? NAROZEN VE ZNAMENÍ BLÍŽENCŮ
 DĚKUJI kARLA

Zuby předstoličky- oslabené orgány –slezina, slinivka, žaludek.
Slinivka, slezina a žaludek
SLINIVKA
je orgán lásky a její stav nám ukazujeme, jak jsme schopni lásku dávat a přijímat. Láska je sladší než med i cukr. Upřímné políbení či pohlazení od toho, koho zbožňujeme a kdo nás miluje, je živou vodou, která dává a probouzí život i tam, kde jej mnoho není. Vždyť i kámen ožije, promluvíme-li na něj s láskou. Kdo opravdovou, čistou duševní lásku neuměl plně dát, kdo v pravý čas neslyšel prosby druhých, nevnímal jejich potřeby, pouze plnil svá přání, ten trpívá od útlého věku cukrovkou. Sladkost, kterou nedával svým jednáním, je mu ve stravě nyní zakázána, nesmí ji brát. Cukrovkou v pozdějším věku trpí lidé, kteří ve svém současném životě dělali obdobné chyby a prohospodařili své síly. Přeslazovali, upravovali si život k obrazu svému natolik intenzivně, že jim na stáří nezbylo. Dávejte lásku, mluvte k druhým s láskou, s touhou pomoci. Myslete na ostatní lidi jenom v dobrém.

Léčivá formulka slinivky břišní:
Můj život je sladký.

Jak slinivku detoxikovat přírodní cestou


SLEZINA
je jedním z významných obranných míst těla. Oslabenou slezinu poznáme okamžitě na mandlích. Slezina reaguje při všech infekčních chorobách, nemocech krve a jater, při sebemenším rozladění organismu. Její správná funkce podporuje aktivitu a život. Slezina zachycuje unavené červené krvinky a je filtrem lymfy – zachycuje potravinářská barviva a chemii, zachycuje také naši zlobu a nešvary. Její stav ukazuje naši sympatii k lidem, přírodě, zvířatům, rostlinám. Pokud vše soudíme, hodnotíme, o vše se staráme a nad každým se rozčilujeme, poškodíme si tento měkký a citlivý orgán a nakonec, víte, jak často dochází k úrazům a nehodám s natržením sleziny, pak dojde k jejímu odstranění a protože nic není náhoda, půjde o krátké a velmi silné pročištění. Pokud je poškozená slezina, shromážděné negace musí být pročišťovány tělesným trápením a ztrátami. Nikdy nikoho nesuďte a nekritizujte, přistupujte k lidem se sympatiemi a pochopením.

Léčivá formulka sleziny:
Mám se rád a nahlížím na sebe kladně. Souhlasím se vším svým konáním. Důvěřuji, že průběh života bude pro mne příznivý. Jsem v bezpečí. Všechno je v pořádku.

Jak slezinu detoxikovat přírodní cestou


ŽALUDEK
Každá událost v životě člověka učí. Mnohé situace jsou pro nás jako kameny, které nás ubíjejí a které nedokážeme přijmout. Nejsme schopni vydržet tvrdost na nás dopadajících ran, ale nemáme iniciativu a snahu tuto situaci opustit, zmírnit a postupně ji zvládnout. Potom náš žaludek s obtížemi tráví a nestrávení, nezvládnutí situace provází zloba. Projevuje se nejprve zánětem žaludeční sliznice a může se postupně tato zloba nebo neschopnopst vyřešení situace zhmotnit žaludečním vředem. Situace, které se nám vysloveně příčí, se kterými se nedokážeme smířit, přijmout a vstřebat, vracíme a zvracíme – tak vzniká žaludeční neuróza.

Nezáviďme si navzájem, nesrovnávejme se s nikým. Nevadí, že právě teď má někdo vedle vás cosi, co závidět můžete, ale vše se mění. Jděte si svojí cestou, bez závisti a srovnávání se se situací, možnostmi a dary, které dal život druhým.
Léčivá formulka žaludku:
Procházím životem bez problémů.

Jak detoxikovat žaludek přírodní cestou
Jak poznáte, že máte oslabenou slinivku, slezinu nebo žaludek?
Zkuste to podle
Orientální diagnostiky >>
Podpořit své slinivku a žaludek můžete také jejich očistou. Pro slezinu (a lymfatický systém) je vhodná trochu jiná očista.
Konkrétněji k jednotlivým nemocem slinivky, sleziny a žaludku v Přehledu duchovních příčin nemocí >>


Slinivka – další diagnostické prvky
vráska nebo více vrásek na kořeni nosu ve vodorovné poloze

temné skvrny v oblasti spánků – hyper nebo hypoglykémie
předčasné šedivění, mrtvé vlasy – cukrovka
hladký, suchý, modročervený spodní ret, spodní okraj rtu bledý a vpadlý
zmačkaná kůže v obličeji – onemocnění slinivky
příkré vertikální vrásky od lícní kosti na bradu – zatížení slinivky
měsíčky nehtů oddělené vodorovnou linkou
potíže se zuby – předstoličky, tj. první stolička
acetonový dech – hyper nebo hypoglykémie
potíže s koleny zevně – oslabená slinivka a žaludek
potíže s 11. a 12. hrudním obratlem a 1. obratlem bederním
irisdiagnostika: slinivku najdeme v pravém oku hned po 7., ale blíže k zorničce


Slezina – další diagnostické prvky
přetížení sleziny poznáme na mandlích jako jejím párovém orgánu – je to známá angína, bolesti v krku.
zelenavé zabarvení na boku kořene nosu nebo zelenavé cévky na boku spánků – přetížení sleziny
bílá barva hrany dolního víčka – nedostatek krevního barviva

černý, tmavohnědý stín, který vychází od kořene nosu a dělá jakoby neúplné, někdy i úplné kruhy pod očima – oslabená slezina a imunitní systém

uhrovitý nos, zvlášť s tmavými tečkami – porucha sleziny
pokud prudce natáhneme prsty ruky, jak to jen nejvíce jde a lůžka nehtů nám zbělí – nedostatek železa
bílé trvalé obláčky na nehtech – potíže se slinivkou a slezinou, vylučování cukru a nedostatek minerálních látek
potíže se zuby – předstoličky, tj. první stolička
bledé ušní lalůčky – chudokrevnost
kruhovité vypadávání vlasů – výrazná chudokrevnost
irisdiagnostika: slezinu najdeme v levém oku ve 4,20. Černý kroužek kolem duhovky – stagnace lymfatického systému, nedokrvenost periferií a kůže.

Stav sleziny ukazuje naši sympatii k lidem, přírodě, zvířatům, rostlinám.
Více v duchovních příčinách nemocí
Diagnostická zóna žaludku se nachází ve střední části nosu a horním rtu

Žaludek – další diagnostické prvky
nadměrně prokrvená kůže v této oblasti – nadměrně prokrvená sliznice žaludku
bílé a žluté pupínky v této oblasti – stěny žaludku se potahují hlenem a tukem
zatvrdliny v této oblasti – tvrdnutí žaludeční sliznice, možnost tvorby žaludečního vředu

extrémně sevřená nebo povolená ústa, především horní ret – extrémně sevřený nebo povolený žaludek

koutky úst začervenalé, praskající nebo s vyrážkou – potíže s dvanácterníkem, vředy
povolená tkáň na bradě – překyselení
potíže se zuby – druhá stolička
krvavě červený jazyk nebo puchýřky na okraji jazyka – žaludeční katar
potíže s 11. a 12. hrudním obratlem a 1. obratlem bederním
irisdiagnostika: jasně bílý věneček kolem zornice – překyselení žaludku. Žluto-oranžová tečka na pravém nebo levém oku těsně u zornice – vřed v žaludku.

Žaludek ukazuje, jak dokážeme trávit a strávit situace, které k nám přicházejí.
Více v duchovních příčinách nemocí


Pokud muž, kterého se to týká, bude mít zájem o doporučení produktů, změny stravy a pohledu na svůj život a chyby, které nezvládá, ať se s důvěrou obrátí. Jinak rada pro vás – je dobré se starat o sebe, protože každý toho máme tolik, že nezvládáme své, a možná právě proto, že naše úkoly se nám zdají obtížné a nechce se nám do nich, tak pácháme dobro a staráme se o druhé. Jediná cesta někomu pomoci je nechat ho být a radit, jen když jsem požádán :-)
S láskou Vaše Empatia

Zdroj: http://empatia.cz/duchovni-priciny-nemoci/slinivka-slezina-zaludek
www.jajem.com

6 komentáře k článku ZUBY – A JINÉ SOUVISLOSTI

  1. Deti boli ešte malé, keď sme prešli na vegetariánstvo, na našom stole nikdy nechýbalo množstvo ovocia a zeleniny. Rád poukazujem na ich blahodárny účinok na zuby. Dcéra má tohto roku 30 a syn 25. Ani jeden kaz. Naša generácia bola odchovaná na bielej múke a cukru. Zuby katastrofa. Až zmena jedálničku pomohla.
    Neobjavil som doteraz žiadnu literatúru, ktorá by definovala, ktorý zub s čím súvisí. Poraďte mi niekto, prosím.
     
    • Martin
      O jedné knížečce vím > jmenuje se  ZUBY …. :-))   a autorka je tuším zub.lékařka z Francie.
      Nevím ted přesné info, tak se omlouvám.
      Martin
       
  2. Rudo
    mám jednu tabulku s meridiánovými drahami k  jednotlivým zubům, napište mi na yanamaria@seznam.cz   a já vam ji pošlu emailem. Sem to neumím, je to v excelu
     
  3. verkas
    Ďakujem za informácie o duchovných príčinách chorob.
    http://deosum.com/Articles/117-jak-spravne-pecovat-o-svoje-zoubky-tajny-navod.aspx
     
  4. divad
    Zdravím. Po přečteni tohoto článku se chci svěřit se svou zkušeností se zuby. Nejím maso už 18 let, kromě jednoho roku vojenské základní služby. V dětství, kdy jsem maso jedl, tak jsem měl občasné problémy se zuby (plomby,tahání nervů apd.), pak v 17 letech jsem přestal jíst maso a se zuby jsem neměl problémy až do vojny, kde jsem na rok maso opět jedl. Samozřejmě jsem během toho roku na vojně  byl u zubaře několikrát s bolestí zubů. Po ukončení vojny jsem se vrátil k nejezení masa a mohu se pochlubit, že už 15 let jsem u zubaře nebyl. Jedním z faktorů je samozřejmě strach z vrtačky (přiznávám), dále ani nevím ke kterému doktorovi popř. jít (v dnešní době to není tak jednoduché) , ale hlavně nemám prakticky žádné problémy se zuby. Zuby si nečistím pravidelně, spíš jen když si tělo řekne samo. Před pár měsíci jsem přestal používar pasty s fluorem a používám jen mořskou sůl. Možná ještě jedna věc může za to, že jsem nebyl 15 let u zubaře. A to je častá konzumace celých oloupaných citrónů (prakticky je jím co 2-3 dny  a na podzim a v zimě skoro každý den). To je moje zkušenost se zuby. David
     
    • Marie88
      Děkuji mnohokrát , divad,
      takovéto zkušenosti jsou vzácnější než mnohé teorie.
      A citrony, to má opravdu něco do sebe.
      Pevná dužina je mnohem více než vymačkaná šťáva.

pátek 3. ledna 2014

Nová studie ukazuje, jak emoce ovlivňují části lidského těla

Možná znáte fráze jako zlomené srdce, motýlci v žaludku, nebo že je někomu špatně od žaludku.

Nyní nová studie z Finska naznačuje, že spojení mezi emocemi a částmi těla může být součástí standardní výbavy všech kultur.

Výzkumníci poprosili účastníky z Finska, Švédska a Tchajwanu, aby se vžili do různých emocí a pak se požádali, aby tyto emoce spojili s částmi svého těla. Hněv spojili s hlavou, hrudníkem, pažemi a dlaněmi, znechucení s hlavou, dlaněmi a dolní částí hrudníku, hrdost s horní části těla a lásku s celým tělem kromě nohou. Pokud jde o úzkost, tu účastníci silně spojili s polovinou hrudníku.

Nejvíce překvapující věc byla konzistence hodnocení a to jak napříč jednotlivci, tak a ve všech testovaných jazykových skupinách a kulturách,” řekl vedoucí autor studie Lauri Nummenmaa, asistující profesor kognitivní neurovědy na finské Aalto University School of Science.

Nicméně americký expert Paul Zak, předseda Centra pro neuroekonomická studia na Claremont Graduate University v Kalifornii, těmito zjištěnými nebyl zaujat. Odsoudil tuto studii s tím, že je špatně navržena, nedokázala pochopit, jak emoce fungují, a nedokazuje vůbec nic.

Nummenmaa však řekl, že je tento výzkum užitečný, protože vrhá světlo na to, jak jsou emoce a tělo vzájemně propojeny.

Chtěli jsme pochopit, jak tělo a mysl společně pracují při vytváření emocí,” řekl Nummenmaa. “Mapováním tělesných změn spojených s emocemi jsme také měli za cíl pochopit, jak různé emoce řídí tělesné funkce.

Ve studii publikované 30. prosince v Proceedings of the National Academy of Sciences výzkumníci ukázali siluety zhruba 700 lidí. Na základě experimentu se snažili navodit emoce pomocí slov, příběhů, klipů z filmů a výrazů obličeje. Pak účastníci vybarvovali siluety podle toho, které oblasti jejich těla byly podle nich nejvíce a nejméně aktivní.
 
Záměrem nebylo přímo navodit určité emoce, ale spíše aby cítili různé emoce, řekl Nummenmaa.
Výzkumníci poznamenali, že některé z emocí mohou způsobit činnost v určitých oblastech těla. Například nejzákladnější emoce byly spojeny s pocity v horní části hrudníku, která může mít co do činění s dýcháním a srdeční frekvencí. Účastníci spojovali všechny emoce s hlavou, což naznačuje možnou souvislost s činností mozku.

Ale Zak řekl, že studie nevzala v úvahu to, že lidé často cítí více než jednu emoci najednou. Nebo že vlastní chápání emocí může být zavádějící, protože “oblasti v mozku, které zpracovávají emoce, mají tendenci být do značné míry mimo naše vědomé vnímání,” řekl.

Zak řekl, že by dávalo větší smysl měřit přímo aktivitu v těle, jako například pot a teplotu, aby se ujistilo, že vnímání účastníků má základ v realitě. Nummenmaa řekl, že očekává další výzkumy v tomto směru.
Jak by mohla být tato studie užitečná? Zak je skeptický, ale autor studie je plný naděje.

Mnohé duševní poruchy jsou spojeny se změněnou funkcí emocionálního systému, takže odhalují, jak emoce spolupracují s myslí a těla zdravých jedinců jsou důležitá pro rozvoj léčby těchto poruch,” řekl Nummenmaa.



Mapy tělesných pocitů spojených s různými emocemi. Teplé barvy ukazují aktivní a studené barvy neaktivní části.


Překlad článku People worldwide may feel mind-body connections in same way
medicalxpress.com/news/2013-12-people-worldwide-mind-body.html

Článek: zdroj http://www.freepub.cz/2013/emoce-ovlivnuji-casti-lidskeho-tela/

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět