úterý 28. května 2013

CHUTĚ NA NEZDRAVÉ POTRAVINY SIGNALIZUJÍ, CO VÁM CHYBÍ


IMG_8830

I když přestanete jíst standartní stravu a odpadní jídlo, můžou se vám za nějaký čas vynořit “touhy po něm”. A mohou být dost neodbytné.

Tyto touhy nepotřebují žádné drogy či stimulaci alkoholem k tomu, abychom je překonaly. Tyto chutě mají více než jeden motiv či příčinu. Pomalý detox po opuštění “standartní stravy” během chvíle povzbuzuje vylučování toxinů.

A toxiny z jídel, které dříve uspokojovaly vaše touhy a další chutě, jsou už vyloučené.

Proto by tento  příznak “žádosti” mohl být podobný jako závislost na heroinu či nikotinu a měl by vést k okamžitému uspokojení s dlouhodobými negativními důsledky. Stále ještě mohou ve vás přetrvávat sklony k uspokojení těchto impulsů.



PŘESVĚDČIVÁ SÍLA CUKRU

Touha po cukru může být způsobena růstem parazitů, nebo uspokojení návyku, který ve vás vyvolává Kandida, jež je náročná na cukr. Kandida totiž potřebuje pro své přežití cukr. Vysoký obsah cukru je tím nejideálnějším prostředím pro bujný růst Kandidy.
Totéž platí pro růst nádorů.

Rakovinným buňkám velmi prospívá kvašení glukosy, protože tak normální buňky ztratí schopnost metabolizovat kyslík.
Před tím, než Dr. Max Gerson přijel z Německa do USA, léčil pacienty s rakovinou ve Francii. V jedné chvíli byl zmaten z nedostatku pokroku jeho pacientů kteří konzumovali jeho přírodní dietu – založenou na přírodních šťávách a detoxikační terapie jater.

Poté zjistil, že jim klinický asistent přináší těstoviny. Těstoviny byly zakázané a brzy poté způsobily další rakovinu. Cukr je silný návyk, který podporuje “dobrou náladu”.
Může vyvolat příznaky jako rezistenci inzulínu, nespavost, hypoglykémii, únavu nadledvinek a rakovinu.

Bohužel, CUKR v různých formách zahrnuje i fruktózový sirup (HFCS) který je ve zpracovaném jídle všudypřítomný a je v jídlech, které nejsou vůbec sladké jako např. ve smažených hranolkách. A je v mnoha dalších takových jídlech, protože cukr je vysoce návykový a s tím tyto potravinářské firmy počítají.

Další důvod proč jíst čerstvá, organická jídla a produkty.

IMG_8820


TOUHY PO NEZDRAVÉM JÍDLE JSOU SIGNÁLY O CHYBĚJÍCÍCH ŽIVINÁCH
Toto vysvětlení “touhy po nezdravém jídle” je kontroverzní, ale více pravděpodobné.
Vaše tělo takto žebrá o živiny, jichž má nedostatek.
Koneckonců, díky rané Zelené revoluci z počátku 20.stol. rozsáhlé mono – průmyslové zemědělství s chemickými hnojivy a pesticidy způsobilo, že většina zemědělské ornice je minerálově vyčerpaná.

Příklady určitých tužeb vysvětlila Deby Gouge ve svém článku “denní transformace”.  http://www.dailytransformations.com
Sama měla chronicky nízkou hladinu železa navzdory konzumaci “Fetronu”dvakrát denně. Poté ji zachvátila ohromná chuť na jablka, které si dopřávala.
Snědla 8 jablek denně. Její úroveň železa stoupala. Časem zjistila, že pektin v jablkách pomáhá udržet železo v těle. Nevěděla to až do té doby, dokud její touhy nebyly uspokojeny.

Tužby po zdravém jídle jsou dobrá věc.

IMG_7210


Mohou nám i nezdravé chutě říci, po čem doopravdy naše tělo touží?


cokolada-p-1

Touha po čokoládě signalizuje, že můžete mít nedostatek HOŘČÍKU.
Hořčík je nejvlivnější minerál pro funkci našeho buněčného metabolismu. Je součástí více než 300 metabolických funkcí a je titulován jako “mistr minerál”.  http://www.naturalnews.com/026768_magnesium_food_supplement.html
Dopl. Marie:  Zdroje hořčíku- konopné semínko, ptačinec, syrové kakaové boby a kakao či syrová čokoláda, cibule, kapusta, kadeřávek, červená řepa, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, lískové oříšky, mandle, sezamová semínka, slunečnicové semínko, kerblík, avokádo, banány, citron, jablka, mango, hroznové vino, MED,…   

IMG_7300

Chutě na bílé pečivo a zpracovaná těsta z mouky souvisí s pokusem těla doplnit nedostatek chrómu. Chrom řídí inzulín.

images-2

Dopolnění Marie: zdroje chromu- konopné semínko, ptačinec, obilné klíčky, zelené listy (včetně divokých zelených listů), švestky, para ořechy, lískové oříšky a další, syrové mléko či syrový sýr, datle, hrušky, granátové jablko, rajčata, houby, vaječný žloudek, černý pepř, hlávkový salát,…  
Nepřítelem chrómu je jakékoliv umělé hnojení, postřiky, ozařování, rafinační prostředky (tedy průmyslové zpracování). Nejlepším zdrojem chrómu jsou BIO produkty.

IMG_7168

IMG_1002


Chutě na sýry signalizují nedostatek Omega-3 mastných kyselin.

979446

Dopl.Marie: Zdroje omega-3 mastných kyselin- konopné semínko, konopný olej, avocado, lněné semínko, lněný olej, kokosový tuk, panenský olivový olej, včelý pyl, kapusta,…

IMG_3619


IMG_7558

IMG_3544


Podle  www.naturopathyworks.com  chutě na sodu (uhličitan sodný) naznačují, že potřebujete vápník, zatímco tužby po čaji či kávě upozorňují na nedostatek síry, fosforů nebo na obojí.
Doplnění Marie: Zdroj vápníku- konopné semínko a mléko, mandle, mandlové mléko, kopřiva, cibule, kapusta, růžičková kapusta, brokolice, kadeřávek, červená řepa, ředkvička, kedluben, zelí, mangold, špenát, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, lněné semínko, lískové oříšky, mák, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, borůvky, citron, mango, meruňky, hroznové víno, mateří kašička,MED,…

IMG_7122

IMG_7156

Zdroj síry: cibule, česnek, kapusta, růžičková kapusta, kadeřávek, ředkvička, pažitka, kedluben, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, borůvky, citron, mango,MED,…

IMG_3494 2

IMG_3766

Zdroj fosforu- kapusta, kopřiva, cibule, růžičková kapusta, kadeřávek, pažitka, kedluben, zelí, mangold, špenát, lískové oříšky, štěrbák, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, hrášek,chřest, lněné semínko, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, citron, hrušky, jablka, mango, meruňky,MED,…

IMG_7124


Jak vidíte, plody zeleniny a ovoce, včetně oříšků a olejů mají široké spectrum živin a stopových prvků.. 

Toto je pár příkladů z velmi rozsáhlého seznamu různých tužeb, a jakými živinami tyto touhy vyrovnat včetně jídel, která se postarají o tyto nutriční nedostatky. http://www.naturopathyworks.com/pages/cravings.php


Autor: PF Louis, pro NaturalNews.com
Zdroj: http://www.naturalnews.com/036948_food_cravings_sugar_addiction.html
Překlad: www.jajsem.com
Tento článek byl přeložen a originálně vydán prostřednictvím www.jajsem.com  a lze jej v nezkrácené a neupravené podobě šířit nekomerčním způsobem pouze s tímto aktivním odkazem na tyto stránky a všemi dalšími uvedenými zdroji, včetně celé této poznámky.

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět