čtvrtek 11. dubna 2013

ENERGIE RUKOU

ENERGIE RUKOU 
Na této stránce je série několika cviků, pomocí nichž můžete zcitlivět své ruce a ucítit energii. Maximální pozornost zaměřte na své dlaně, kde si přdstavte tok energie, který vychází ze středů dlaní a jednotlivých prstů.
Pomalu přibližujte ruce k sobě a od sebe, úplně pomalu. Za chvíli ucítíte určitý tlak, malý odpor a ruce vám nepůjdou dát blíže k sobě, jako by byl mezi rukama míček. Tento tlak je prvním projevem energie, pokud budete cvičit často, vaše ruce se stanou citlivější. 
Jednu ruku použijte k vysílání energie a druhou k přijímání. Může se stát, že jednu ruku budete mít citlivější. Prsty jedné ruky směřují kolmo na dlaň ruky druhé. Prsty kolmé ruky projíždějí pomalu od konečků prstů až k zápěstí druhé ruky. Konečky prstů jsou od dlaně vzdáleny 3-5cm. Soustřeďte se na vysílací ruku a představte si proud energie vycházející z konečků prstů. Poté se zaměřte na přijímací ruku a snažte se tento proud vnímat. Za chvíli ucítíte zřetelné brnění, teplo nebo pocit tlaku na druhé ruce. Tento pocit se bude pohybovat podle toho jak hýbete vysílací rukou.
Kroužením okolo jednotlivých prstů probudíte citlivost v malých čakrách na konci svých prstů. Cvičte postupně se všemi prsty a všímejte si změn pocitů u jednotlivých prstů. 
Zaujměte polohu jedné ruky tak, jako byste v ní drželi velké jablko. Ukazovákem druhé ruky začněte kroužit nad pomyslným jablkem. Působíte tím na konečky všech prstů a na zbývající obvod dlaně. Na dlani přijímací ruky zřetelně ucítíte proud energie. Stejně tak můžete toto cvičení provádět se všemi prsty současně, ucítíte rozdíl v proudu energie.
Sevřete prsty obou rukou do špičky podle obrázku a začněte pomalu přibližovat obě ruce. Tento cvik je hodně silný, spojuje energii čaker dlaní a prstů a tím vytváří velký tok energie. Postupně můžete zkoušet zachovat tok energie proudící mezi rukama na větší vzdálenost.
Uvolněte ruce a vytvořte z nich dvě misky, které přiblížíte k sobě. Jako u prvního cvičení. Tentokrát rukama nepohybujte, pouze prociťujte vytvoření jakési koule energie. Můžete zkoušet řídit energii ve vašich dlaních pomocí dechu a představivosti.

Facebook

Počet zobrazení Duhový svět